boo salon - roeselare

Een warm en ontvankelijk lichtpaleis

Als interieurarchitect vind ik het belangrijk dat mijn projecten tijdloos, duurzaam en uniek zijn. Het is altijd fijn mijn klanten hier na 11 jaar over te spreken. Ik ging langs bij zaakvoerder en klant Stefaan Huyghe en stelde hem een paar vragen.

Wat vindt u na al die jaren echt geslaagd aan het ontwerp?

Ten eerste is het ongelooflijk dat er ondanks de kleine oppervlakte toch zo’n ruim en lichtrijk salon is gecreëerd. Ik noem het hier een lichtpaleis . Ten tweede is er in het ontwerp rekening gehouden met de afstand tussen de kapstoelen. Op dagelijkse basis brengt dit een groot gemak mee voor de kappers, er is voldoende circulatieruimte en daarnaast zorgt dit voor meer privacy voor de klanten.

Ook het donker glas geeft intimiteit en scheidt de wastafels af van de rest van het geheel. Dit is de backstage van het salon, hier gebeuren de relaxe wasbeurten, door de positionering van de waszetels beleeft de klant toch een intieme rustgevende behandeling.

Aangezien wij enkel topproducten verkopen is de presentatie hiervan van uiterst belang.  De mooie legplanken met indirecte verlichting zorgen ervoor dat alles ordelijk geëtaleerd kan worden zonder dat het slordig oogt. Tenslotte zijn alle materialen duurzaam en na al die tijd precies nog splinternieuw. Het spijt mij geen minuut dat het is zoals het is.

Wat is uw favoriete plaats in het salon?

Zonder twijfel de bank aan de inkom, die anders voor de klanten als wachtruimte fungeert. Daar heb ik overzicht over heel het salon. Overal waar je rondkijkt klopt het allemaal, nergens is er een storende lijn. Het gebeurt zelf dat ik de zondag hier binnenkom en daar op de zetel zit om toch het geheel nog eens te bekijken of om wat te lezen.

Hoe heeft u het bouwproces ervaren?

Ik had de architecten van het begin carte blanche gegeven! Ik kreeg snel twee verschillende ontwerpen en voelde direct dat het één hiervan écht voor mij was, de andere heb ik, ondanks die ook heel mooi was direct weggegooid.

Een verbouwingsproces is nooit gemakkelijk, maar alles is goed verlopen. Het kapsalon is ook blijven doorgaan in de garage die we volledig omgebouwd hadden zodat de klanten toch bij ons terecht konden. Hier heeft Tiene ons ook in begeleid en voor een aangenaam tijdelijk interieur gezorgd. De klanten vonden het tof om ook eens in deze grungie zone te zetelen.

Zijn de klanten nog altijd enthousiast?

Iemand die voor de eerste keer binnenkomt en die iets van architectuur kent heeft toch wel altijd een ‘wow-effect’. Het is wit, maar niet storend wit. Je kan ergens binnenkomen of foto’s zien van een interieur dat volledig in het wit is waarvan je denkt: ‘t is precies een frigo. Maar door het lijnenspel en de grote raampartij die het groen van buiten meeneemt naar binnen is dat niet zo. Ik kan het niet omschrijven, maar het voelt warm en ontvankelijk aan.

boo salon, interieur

Wenst u ook een uniek en authentiek interieur? Neem contact via onderstaand formulier.