Hoe mijn Feng Shui woning mijn leven heeft veranderd

1.

Het begin van mijn Feng Shui avontuur

Zo’n 30 jaar geleden kwam ik voor het eerst in contact met Feng Shui. Ik zou een opleiding volgen, maar door omstandigheden ben ik er niet toegekomen. 15 jaar geleden kwam het terug in mijn leven, pakte de microbe me voorgoed en liet ik het nooit meer los. Ik besefte dat de woning die ik net gekocht had, een schitterende penthouse met groots zuidgericht terras, niet bij me paste. Iets wat ik meteen kon voelen. Toch negeerde ik de signalen en deed ik er alles aan om er iets eigen van te maken. Helaas… Amper of nooit zat ik op dat prachtige terras. Leuke tafels, mooie stoelen, lekkere ligzetels ten spijt. Van zodra ik kon rende ik het huis uit, jaren aan een stuk.

Het werd tijd om nieuwe stappen te zetten, ik zou het penthouse verkopen. Samen met mijn Feng Shui Master berekende ik de perfecte datum waarop ik de woning te koop zou stellen. Ze fluisterde me evenwel in dat ik geduld zou moeten hebben. De woning hield me immers tegen om echt door te breken. En inderdaad, na 1 jaar vond ik de perfecte kopers, kreeg ik het perfect bod en verliep alles goed.

Maar nu, een ander huis dus. Ik had mezelf heilig beloofd om nooit meer iets te kopen zonder advies in te winnen bij mijn Feng Shui Master. Ik startte mijn zoektocht, botste vaak op een “neen” van haar. Tot mijn dochter een huis in De Haan spotte. 100 jaar oud, statig, aantrekkelijk. Een huis met een mooie ziel, inhoud en uitstraling. Ik was meteen verkocht, was er niet weg te slaan. Oké, er diende grondig gerenoveerd te worden, maar niet dat ik dat niet gewoon ben. Toch zat het niet meteen mee. Een op het eerst gezicht onschuldig ogend publiciteitspaneel speelde me parten in de onderhandelingen. Het zou nog maanden duren alvorens de akte kon verlijden, maar in september 2020 was het eindelijk zover.

2.

De heilzame kracht van Feng Shui

Ondertussen zijn we bijna 2 jaar verder en woon ik ongeveer 11 maanden in mijn woning in De Haan. Telkens wanneer ik thuis kom voel ik me ook echt thuis. De prachtige ogende gevel, die zalige inkomhal, het geeft me een gelukzalig gevoel. Ook al heb ik een moeilijke dag achter de rug, ik kom steeds thuis in een veilige haven die als een baarmoeder aanvoelt. Elke ruimte – mijn woonkamer, bureau, badkamer, slaapkamer, meditatieruimte,… – werd aangepakt volgens de Feng Shui methode. Het huis biedt ook aan gasten een fijne omgeving om vakantie te nemen, om tot rust te komen. Bij aankomst voelen ze meteen een golf van sereniteit. Iets wat me ontzettend blij maakt. Het huis is uitnodigend, leeft, koestert, zalft, maakt blij.

Het heeft me enige tijd gekost om volledig te kunnen aarden in mijn nieuwe woning, maar geduld loont. Ik spendeer heel wat tijd alleen en toch voelt het niet zo. Het eenzame gevoel is minder sterk aanwezig. En ook op andere gebieden gaat het me voor de wind.

Als Feng Shui Interieurarchitect krijg ik fantastische nieuwe opdrachten en ook de verhuur van de bed & breakfast loopt als een trein.  Je zou kunnen zeggen dat ik financiële rust vind in dit huis.

Feng Shui draagt tevens bij tot een gezonde geest in een gezond lichaam. Mijn vitaliteit zit goed. Ik sport vaak en voel me stukken beter in mijn lichaam.

3.

Feng Shui, een zee van geluk en positivisme

Mijn Feng Shui woning

Het heeft me enige tijd gekost om volledig te kunnen aarden in mijn nieuwe woning, maar geduld loont. Ik spendeer heel wat tijd alleen en toch voelt het niet zo. Het eenzame gevoel is minder sterk aanwezig. En ook op andere gebieden gaat het me voor de wind.

Als Feng Shui Interieurarchitect krijg ik fantastische nieuwe opdrachten en ook de verhuur van de bed & breakfast loopt als een trein.  Je zou kunnen zeggen dat ik financiële rust vind in dit huis.

Feng Shui draagt tevens bij tot een gezonde geest in een gezond lichaam. Mijn vitaliteit zit goed. Ik sport vaak en voel me stukken beter in mijn lichaam.

Tot slot nog iets over relationele aspect. Mijn kleindochter vindt het hier werkelijk fantastisch. Wanneer ik bij haar op bezoek ga, stelt ze steevast de vraag of ze niet mee kan naar mijn thuishaven aan zee. En ook mijn vrienden komen graag op bezoek. Ze blijven hangen en merken dat de rust hen goed doet. De gezelligheid en geborgenheid zorgen voor verbinding, voor leuke gesprekken, humor en lichtheid.

Benieuwd hoe je met Feng Shui van jouw huis een echte thuis kan maken? Een plek waar je volledig tot rust kan komen, waar een positieve energiestroom centraal staat? Aarzel niet om contact op te nemen, we bekijken samen de mogelijkheden van een Feng Shui renovatie.

Het begin van mijn Feng Shui avontuur

Zo’n 30 jaar geleden kwam ik voor het eerst in contact met Feng Shui. Ik zou een opleiding volgen, maar door omstandigheden ben ik er niet toegekomen. 15 jaar geleden kwam het terug in mijn leven, pakte de microbe me voorgoed en liet ik het nooit meer los. Ik besefte dat de woning die ik net gekocht had, een schitterende penthouse met groots zuidgericht terras, niet bij me paste. Iets wat ik meteen kon voelen. Toch negeerde ik de signalen en deed ik er alles aan om er iets eigen van te maken. Helaas… Amper of nooit zat ik op dat prachtige terras. Leuke tafels, mooie stoelen, lekkere ligzetels ten spijt. Van zodra ik kon rende ik het huis uit, jaren aan een stuk.

Het werd tijd om nieuwe stappen te zetten, ik zou het penthouse verkopen. Samen met mijn Feng Shui Master berekende ik de perfecte datum waarop ik de woning te koop zou stellen. Ze fluisterde me evenwel in dat ik geduld zou moeten hebben. De woning hield me immers tegen om echt door te breken. En inderdaad, na 1 jaar vond ik de perfecte kopers, kreeg ik het perfect bod en verliep alles goed.

Maar nu, een ander huis dus. Ik had mezelf heilig beloofd om nooit meer iets te kopen zonder advies in te winnen bij mijn Feng Shui Master. Ik startte mijn zoektocht, botste vaak op een “neen” van haar. Tot mijn dochter een huis in De Haan spotte. 100 jaar oud, statig, aantrekkelijk. Een huis met een mooie ziel, inhoud en uitstraling. Ik was meteen verkocht, was er niet weg te slaan. Oké, er diende grondig gerenoveerd te worden, maar niet dat ik dat niet gewoon ben. Toch zat het niet meteen mee. Een op het eerst gezicht onschuldig ogend publiciteitspaneel speelde me parten in de onderhandelingen. Het zou nog maanden duren alvorens de akte kon verlijden, maar in september 2020 was het eindelijk zover.

De heilzame kracht van Feng Shui

Ondertussen zijn we bijna 2 jaar verder en woon ik ongeveer 11 maanden in mijn woning in De Haan. Telkens wanneer ik thuis kom voel ik me ook echt thuis. De prachtige ogende gevel, die zalige inkomhal, het geeft me een gelukzalig gevoel. Ook al heb ik een moeilijke dag achter de rug, ik kom steeds thuis in een veilige haven die als een baarmoeder aanvoelt. Elke ruimte – mijn woonkamer, bureau, badkamer, slaapkamer, meditatieruimte,… – werd aangepakt volgens de Feng Shui methode. Het huis biedt ook aan gasten een fijne omgeving om vakantie te nemen, om tot rust te komen. Bij aankomst voelen ze meteen een golf van sereniteit. Iets wat me ontzettend blij maakt. Het huis is uitnodigend, leeft, koestert, zalft, maakt blij.

In december is mijn zus overleden. Ik was dag en nacht bij haar gebleven, een intense tijd samen, het afscheid was sereen. En dan sta je daar plots met de spullen van je zus ingepakt om 7u ’s morgens op de parking van AZ St. Jan waar je dagen geleden de auto parkeerde. Verweesd, in ontkenning, moederziel alleen, beseffende dat ze weg is, fysisch toch, niets zal nog hetzelfde zijn. Je twijfelt, wat ga ik doen. Naar huis, maar geen zin om opnieuw alleen te zijn. Maar toch, naar huis dus. Ik stak de haard aan en maakte ontbijt. En waarachtig, mijn huis was er voor mij. De warmte, de rust, de vertrouwdheid deden me meteen goed. Ik zeg het zo vaak, “oh wat ben ik hier graag”. 

Tiene Laurent Feng Shui woning

Feng Shui, een zee van geluk en positivisme

Het heeft me enige tijd gekost om volledig te kunnen aarden in mijn nieuwe woning, maar geduld loont. Ik spendeer heel wat tijd alleen en toch voelt het niet zo. Het eenzame gevoel is minder sterk aanwezig. En ook op andere gebieden gaat het me voor de wind.

Als Feng Shui Interieurarchitect krijg ik fantastische nieuwe opdrachten en ook de verhuur van de bed & breakfast loopt als een trein.  Je zou kunnen zeggen dat ik financiële rust vind in dit huis. 

Feng Shui draagt tevens bij tot een gezonde geest in een gezond lichaam. Mijn vitaliteit zit goed. Ik sport vaak en voel me stukken beter in mijn lichaam.

Tot slot nog iets over relationele aspect. Mijn kleindochter vindt het hier werkelijk fantastisch. Wanneer ik bij haar op bezoek ga, stelt ze steevast de vraag of ze niet mee kan naar mijn thuishaven aan zee. En ook mijn vrienden komen graag op bezoek. Ze blijven hangen en merken dat de rust hen goed doet. De gezelligheid en geborgenheid zorgen voor verbinding, voor leuke gesprekken, humor en lichtheid.

Tiene Laurent Feng Shui woning

Benieuwd hoe je met Feng Shui van jouw huis een echte thuis kan maken? Een plek waar je volledig tot rust kan komen, waar een positieve energiestroom centraal staat? Aarzel niet om contact op te nemen, we bekijken samen de mogelijkheden van een Feng Shui renovatie.