Feng Shui

Feng Shui zie je niet maar het creëert een onbewust maar reëel gevoel van harmonie en balans in uw woon -en werkomgeving. De ultieme oplossing voor uw financieel geluk, gezondheid en relaties.

1.

Wat is Feng Shui

Geluk

Feng shui harmoniseert de mens met zijn omgeving. In alle opzichten. Feng Shui kan de rode draad zijn in een leven waar gezondheid, waardevolle relaties en financiële voorspoed centraal staan. Ruimtes en gebouwen worden gerenoveerd, woningen en nieuwbouwpanden aangepast aan de personen die er leven, werken, zaken doen of verblijven. We gaan de omgeving letterlijk uitkammen, opmeten en vanuit een mathematisch perspectief bekijken. We brengen de impact van de omgeving in kaart en bekijken welke verbeteringen mogelijk zijn. Een omgeving in uiterste harmonie, volledig in functie van optimaal geluk en een goed leven.

Wetenschap

Feng Shui is allesbehalve een spiritueel fabeltje. Het is de meer dan 3000 jaar oude Chinese empirische wetenschap die door middel van een mathematische berekening aantoont hoe de omgeving het geluk kan beïnvloeden.

Omgeving

Feng Shui geeft mij een wetenschappelijke basis om de ruimtes en de energie van uw zaak of woning maximaal te benutten. Tevens leert u welke invloeden vormgeving en inrichting hebben op uw welzijn en hoe negatieve invloeden veranderd kunnen worden in positieve.

2.

Voor jouw bedrijf of woning

Voor bedrijven


Juist daar waar mensen samenkomen om te werken, is het van essentieel belang de Feng Shui optimaal in te zetten. Het bedrijf heeft daarin niet alleen met de eigen inkomstengeneratie te maken.


Het gaat ook om het welzijn, de carrièremogelijkheden, het creativiteitsbrein en het gevoel van welzijn van alle mensen die daar werkzaam zijn.

Voor jouw woning


“Good living” is de formule waarin ik als interieurarchitect van bij het begin van het ontwerp tot bij de oplevering u begeleid en voor u het perfecte en unieke interieur creëer dat uw persoonlijkheid uitstraalt.

Uiteraard rekening houdend met uw levensstijl en dagelijkse behoeftes/gewoontes.

3.

5 elementen van Feng Shui

Juist daar waar mensen samenkomen om te werken, is het van essentieel belang de Feng Shui optimaal in te zetten. Het bedrijf heeft daarin niet alleen met de eigen inkomstengeneratie te maken.
Feng Shui geeft mij een wetenschappelijke basis om de ruimtes en de energie van uw zaak of woning maximaal te benutten. Tevens leert u welke invloeden vormgeving en inrichting hebben op uw welzijn en hoe negatieve invloeden veranderd kunnen worden in positieve.

Hout

Hout is meer dan gewoon hout. Om dit element in het interieur te integreren, maken we gebruik van groene kleuren en echte planten. Afhankelijk van het doel van een kamer of ruimte wordt bepaald welk type groen zal worden toegepast. Een kleurschakering met eindeloze mogelijkheden.

Je kan groen als detail of accent aanbrengen middels een frisse plant, mooi plaid, vazen of zelfs keramiek. Wil je het grootser aanpakken, dan kunnen elementen van marmer of een prachtige wandtegel gebruikt worden. Opgaande vormen en lange, verticale, smalle balken vertegenwoordigen het element hout op een meer statige manier.

De windrichtingen van hout zijn het oosten en zuidoosten.

Vuur

Vuur kan je letterlijk binnenbrengen in je interieur. Denk onder meer aan aan een stijlvolle openhaard zonder glas. Belangrijk is wel dat vuur in Feng Shui een delicaat element is. Een goede dosering is daarom erg belangrijk. De kleuren rood, oranje, fel roze en paars vertegenwoordigen het element vuur. Om extra vurige accenten te leggen kunnen we gebruik maken van kussens, schalen, vazen, kunstwerken en foto’s in deze kleuren. Ze zorgen voor een opgewekte en energieke sfeer.

De juiste dosering is dus cruciaal. Een dominante rode kleur is bijvoorbeeld goed voor ruimtes waar je niet lang hoeft te verblijven, denk onder meer aan brainstormruimte. Het zal de alertheid van de aanwezige personen versterken. Voor een slaapkamer zijn dergelijke kleuren dan weer niet aangewezen. Om het element vuur nog meer te onderstrepen kan gewerkt worden met driehoekige vormen of sculpturen met scherpe punten.

De windrichting van vuur is het zuiden.

Aarde

Aarde, of met de voeten op de grond. Tinten in bruin en grijs vertegenwoordigen het element aarde. Met dit element kan je verschillende kanten op. Een houten vloer zorgt voor een gezonde dosis aarde in het interieur. Wil je het iets minder opvallend aanpakken dan kan er geopteerd worden voor muren of een plafond in ivoorwit. Ook oker, geel en terracotta behoren tot de aardetinten.

In ruimtes waar aardekleuren worden gebruikt zal je meteen rust ervaren, dynamiek en passie zijn minder aanwezig. Bovendien zijn de vormen, doorgaans rechthoeken en vierkanten, iets traditioneller.

De windrichtingen van aarde zijn het noordoosten en zuidwesten.

Metaal

Metaal staat gelijk aan alles wat blinkt. Denk aan kleuren zoals zilver, goud, brons en platina, maar ook witte tinten. Die laatste zorgen ervoor dat een ruimte aan licht, vrolijkheid en levendigheid wint. Het spelen met licht en de verschillende dagdelen zorgen immers voor een ruimte in constante verandering. Niets mooier dan het invallende zonlicht op een wand in een licht gebroken witte kleur.

Andere typisch element zijn ronde en gebogen vormen, verlichting in alu kleur; fysieke elementen in chroom of gouden kleur, beelden in brons, zilverkleurige omlijstingen, noem maar op.

De windrichtingen van metaal zijn het westen en noordwesten.

Water

Bij het element water denken we aan aan blauwe en zwarte kleuren. Accenten worden gelegd met decoratieve stukken zoals spiegels, kastelementen, kussens, kunstwerken en foto’s waarin steeds diezelfde blauwe en zwarte toetsen terugkomen.

Soms wordt ook fysiek water voorgeschreven. Denk aan een fontein of grotere partijen water. Steeds in verhouding tot de beoogde ruimte. Om het element water extra in de verf te zetten kunnen ook golvende vormen deel worden van het interieur.

De windrichting van water is het noorden.

4.

Projecten

Elk van onze projecten wordt met veel liefde gecreëerd en geoptimaliseerd volgens de specifieke noden van de woon- of werkomgeving.

Van diepgaande workshop tot perfecte vertaalslag naar jouw interieur. Ontdek onze projecten!

5.

Interieurblog

Hieronder vind je heel wat resources, tips en projecten waaruit je meer kan leren over Feng Shui.

Plan een gesprek met Tiene

Interesse in een Feng Shui renovatie? Laat hieronder jouw gegevens achter en ik zal je contacteren voor een vrijblijvend introducerend gesprek. We bekijken samen hoe we Feng Shui succesvol kunnen introduceren in jouw woning of bedrijf.

Tiene Laurent Feng Shui Interieurarchitect contact