Liefde is… interieur

Interieur en gemoedstoestand zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Velen onder ons beseffen nog te weinig welke grote impact het interieur op ze heeft. Maar wat zou er je tegenhouden om van je woonst een liefdevolle en koesterende cocon te maken? Het gaat over respect voor je medebewoners, kinderen, familie, vrienden, maar in de eerste plaats voor jezelf.

Wanneer je van je thuis een veilige haven maakt, wordt het zoveel leuker om naar je zaak, werk of kantoor te gaan. Het zorgt voor positivisme, een straal van geluk en enthousiasme. De kleuren, het gebruik van licht, de vormen en materialen, allemaal dragen ze bij aan een gevoel van welbehagen.

Het zou doodzonde zijn jezelf dit cadeau niet te gunnen. Wat is er immers fijner dan in een warm en liefdevol nest thuis te komen?
Het leuke nieuws, het is helemaal niet moeilijk om als single zelf zo een warm nest te creëren. In deze blog geven we enkele praktische Feng Shui tips om je interieur om te toveren tot een walhalla waar liefde zegeviert. Je kan er vandaag nog mee aan de slag!

1.

Begin bij het begin… en maak plaats voor een nieuwe relatie

Het gevoel alleen thuis te komen, niet altijd even fijn. Maak er daarom een warm en liefdevol gebeuren van.

 • Hang een mooi kunstwerk in jouw inkomhal. Een werk dat middels de juiste kleuren en vormen liefde uitstraalt. Het is belangrijk dat jij er liefde in ziet en er gelukkig van wordt.
 • Plaats een leuke spiegel. Zorg er wel voor dat deze niet rechtover de inkomdeur hangt of staat. Anders dreigt de binnengekomen energie jouw woning meteen weer te verlaten.
 • Wees lief voor jezelf. Zeg elke dag iets leuks tegen jezelf, hang een mooie spreuk in de inkomhal.
 • Ook de juiste verlichting zal ervoor zorgen dat thuiskomen zoveel aangenamer wordt. Zorg voor een warme (2700K) en zachte lichtinval, niet schreeuwend. Iets wat je trouwens doorheen de volledige woning kan doortrekken. Plaats dimmers op de schakelaars in ruimtes waar je vertoeft zoals de eetruimte en slaapkamer.

Wil je echt plaatsmaken voor iemand nieuw in jouw leven, dan zit er maar één ding op. Zorgen voor meer ruimte in jouw woning, letterlijk en figuurlijk.

 • Maak plaats in de badkamerkast en dressing voor zijn of haar spullen en kledij.
 • Ruim jouw huis regelmatig op en haal foto’s en andere zaken die herinneringen oproepen aan een vorige relatie weg. Zo creëer je echt ruimte voor die nieuwe liefde.
 • Reinig de woning met salie sticks, zet de ramen open en herhaal de reiniging met salie.

2.

Zorg voor dat tikkeltje extra…

Een hartelijk interieur scheppen zit ‘m ook in de details. Zaken waar je op het eerste zicht misschien niet meteen aan zou denken, maar die wel het verschil kunnen maken.

 • Verwen jezelf met het kopen van een mooie ‘liefdeslamp’. De lamp ‘one from the heart’ van designer Ingo Maurer is een echte aanrader. Op het eerste zicht misschien wat cliché, maar oh zo verfijnd. Een ontwerp dat hij speciaal creëerde voor het huwelijk van een bevriend koppel. Een blauwe en zwarte draad torsen door elkaar, samenkomend in een rood hart. Onder het voetstuk zitten 2 kleine krokodillen verscholen die de verbondenheid met onze emoties en spirituele ontwikkeling symboliseren.
 • Wil je echt ‘out of the box’ gaan, dan is de Guffram Bocca Sofa misschien wel iets voor jou. Een zitbank in de vorm van gigantische lippen. Heel erg uitgesproken en daarom ook wel een ‘take it or leave it’ gevalletje. De sofa werd initieel ontworpen v​​oor de ingang van een wellnesscentrum in Milaan, de Contourella, geïnspireerd op de beroemde Mae West lips sofa van Salvador Dalì. De eyecachter kan zowel in een grote inkomhal als knusse ruimte geplaatst worden. Ironische sensualiteit ten top!
 • Koop voor jezelf regelmatig verse bloemen en geef ze de nodige zorgen. Wachten op bloemen is niet leuk, jezelf een boeket kopen is een liefdevol alternatief.
 • Hang leuke spreuken over liefde in jouw huis. Dat kan op post-its die je aanbrengt op spiegels, badkamermeubels, nachtkastjes,… maar evengoed middels een mooi kunstwerk dat je aankoopt of zelf maakt.

3.

Maak van jouw slaapkamer een paleis…

Liefde is interieur slaapkamer source: https://www.bebitalia.com/en-us/en-papilio-letti.html

Ook in de slaapkamer, waar romantiek toch altijd een beetje in de lucht hangt, hoef je je als single niet alleen te voelen.

 • Koop nieuwe bedlinnen, doe oude lakens met herinneringen weg. Dit werkt heerlijk en helend. 
 • Een mooie bedachterwand zorgt voor steun, letterlijk en figuurlijk.
 • Bedek het bed met een zee aan grote kussens in prachtige kleuren. Probeer om elke ochtend de kussens opnieuw netjes te schikken. Het geeft een grandioos gevoel, zeker voor het slapengaan. 
 • Doe oude lingerie of nachtkledij die herinneringen oproepen aan een vorige relatie weg.
 • Maak gebruik van zachte kleuren in de slaapkamer. Denk vooral aan pastelkleuren. Vermijd kleuren die te schreeuwerig zijn. 
 • Ban alle spiegels in de slaapkamer.
 • Leg naast je eigen kussen een evenwaardig kussen zodat die nieuwe partner echt welkom is.
 • Hang een mooi kunstwerk of foto in jouw slaapkamer. Een beeld dat liefde tussen twee mensen uitstraalt.

Ziezo! Helemaal klaar om de romantiek en passie terug toe laten in jouw leven? Met deze praktische Feng Shui ben je alvast op goede weg! Benieuwd naar meer? Aarzel niet om mij te contacteren.