Billiouw

Landhuis waar je de zen meteen ervaart

1.

Het Project

Een landhuis waar gezelligheid, authenticiteit en een huiselijke sfeer centraal staan. Al van bij de eerste ontmoeting met de eigenaars had ik een enorm thuisgevoel. Alsof ik de geur van mijn moeder’s pannenkoeken letterlijk kon ruiken.

Noem de renovatie van dit prachtige landgoed gerust een huzarenstukje. Een totaalrenovatie tot in het kleinste detail waarbij de oorspronkelijke ziel niet verloren gaat. Geen eenvoudige opdracht, maar zo hebben we ze graag!

2.

De Aanpak

Een huzarenstukje dus. De bestaande indeling werd behouden, maar de woning werd volledig gestript en voorzien van alles wat nodig is om effectief te verwarmen, goed te isoleren en functioneel te wonen.

Bewegingsvrijheid en ademruimte staan centraal in deze woning. Zo werd geopteerd om de keuken en eetzone te verbinden middels een glazen wand, en sluit de eetzone moeiteloos aan bij de grote salonruimte. In de keuken werd een onzichtbare doorgang naar de berging aangebracht en werd een verdoken ontbijtkast ontworpen. Functioneel én esthetisch. Karakteristieke elementen zoals de bestaande schouw in het salon werden behouden. 

Op de bovenverdieping waar 4 slaapkamers, een dressing en badkamer huis houden, gaan geborgenheid, rust en ruimte hand in hand.

De eigenaars van het landhuis zijn echte bezige bijen. Mensen met een druk professioneel leven die een thuisgevoel in de eigen woning enorm naar waarde weten te schatten. Daarom werd geopteerd om gebruik te maken van natuurlijke en geraffineerde materialen en kleuren. Zowel de binnendeuren van de inkomhal en de trap werden voorzien van aangename, witte tinten. Zo slaagden we erin om een echte oase van rust te creëren, een plek waar je helemaal zen kan worden.

3.

Wat de klant ervan vond

Samenwerken met Tiene is een zegen, een absolute meerwaarde. Ze weet het maximum uit een woning te halen, zowel functioneel als esthetisch.

We werkten eerder samen met Tiene voor de renovatie van ons appartement in Oostduinkerke. Een heel geslaagd project. Dat we opnieuw met haar in zee zouden gaan, was dus een meer dan logische keuze. We zaten zelf boordevol ideeën, maar Tiene heeft ons snel overtuigd om af te stappen van de vele huidige trends en te opteren voor een sobere, warme en tijdloze uitstraling.

Ze heeft rekening gehouden met hoe we graag willen leven, hoe we ons als koppel willen voelen en de sterke band die we erop nahouden met onze kinderen, kleinkinderen en vrienden. Een voltreffer deze realisatie, eentje waar we heel blij mee zijn. Samenwerken met Tiene is een zegen, een absolute meerwaarde. Ze weet het maximum uit een woning te halen, zowel functioneel als esthetisch.

4.

Ontdek andere projecten

Plan een gesprek met Tiene

Interesse in een Feng Shui renovatie? Laat hieronder jouw gegevens achter en ik zal je contacteren voor een vrijblijvend introducerend gesprek. We bekijken samen hoe we Feng Shui succesvol kunnen introduceren in jouw woning of bedrijf.

Tiene Laurent Feng Shui Interieurarchitect contact