MONSTREY

Bel-etage als tweede verblijf

1.

Het Project

Deze bel-etage woning werd aangekocht door een koppel, net gepensioneerd, dat volledig wil genieten van rust en ontspanning aan zee. Ook voor de kinderen en kleinkinderen diende de woning goed voorzien te zijn van functionaliteit, goede indeling en een goede sfeer.

De inkom, eerste, tweede en derde verdieping hadden dringend een grondige renovatie nodig om de woning optimaal klaar te maken voor onvergetelijke familiemomenten.

2.

De Aanpak

We zijn gestart vanuit de eerste verdieping waar de leefruimte volledig werd opengemaakt. Een knus gevoel voor het koppel wanneer ze zonder de kinderen verblijven en ook veel plaats voorzien voor de ganse familie. Alles gebeurt rond gezellig tafelen. De tafel zelf is 4.5 cm lang en verbindt de volledige ruimte. De volledige trap werd wit geschilderd, een openbaring voor deze woning want er is namelijk geen daglicht in de trapzone. De badkamer op de tweede verdieping werd omgetoverd naar een ruime en ongelooflijk aangename beleving. Een vrijstaand bad met houten wand zorgt voor een gezellige en geborgen sfeer.

Dit bad was één van de eerste vragen, wij willen dat onze kleinkinderen aangenaam kunnen baden na een intense dag op het strand. De derde verdieping zou een extra logeerkamer worden met badcel. Bij het openbreken van het plafond zagen we de mogelijkheid om tot in de nok van het dak de ruimte te vergroten. Ondertussen spraken de opdrachtgevers niet meer van de derde verdieping, maar van de studio waar zij wilden verblijven. De kinderen doen beneden wat ze willen en wij trekken ons van tijd tot tijd terug boven.

 

3.

Wat de klant ervan vond

“Eerst stonden we sceptisch tegenover de lange tafel alsook om de derde verdieping/zolder zo ingrijpend om te bouwen. Door de duidelijke tekening en uitleg van Tiene hebben we vertrouwen gekregen. Zij heeft ook bij mijn broer het interieur gerenoveerd en dat is daar zo aangenaam.

Wij zijn telkens zo gelukkig om naar zee te komen en overwegen om hier definitief te komen wonen. De woning is eigenlijk niet enkel een tweede verblijf maar zo geconcipieerd dat we hier onze vaste thuis kunnen van maken.”

Hey, ik ben Tiene

Feng Shui interieurarchitecte en klaar om jou te helpen de voordelen van Feng Shui in jouw privé interieur of bedrijf binnen te brengen.

Laat hieronder jouw gegevens achter en ik zal je contacteren voor een vrijblijvend introducerend gesprek hoe we Feng Shui kunnen introduceren in jouw woning of bedrijf.

4.

Ontdek andere cases