DIRIX

Tweede verblijf aan zee

1.

Het Project

Tijdens de kennismaking met mijn opdrachtgevers voelde ik meteen dat er zoveel mogelijk was. Een prachtig dakappartement met zee-uitzicht en een knusse sfeer. Bovendien dienden we ook gretig gebruik te maken van het licht dat aan de andere zijde via het zuidgericht terras naar binnenkwam. Dat wil zeggen alles open werken alsook afsluitbaar maken als nachthal. En ja, het eerste wat gevraagd en gezegd werd: ‘wij willen de zee optimaal zien vanaf een podium’. En waarachtig, het podium is er.

Het spel met het licht werd optimaal ingezet en gebruikt via een sobere vormgeving waar zowel de grootouders, kinderen en kleinkinderen hun toevlucht/plaats/hoek hebben. Ze zijn er soms allemaal samen en dan nog valt het erg mee om tot rust te komen. Een heerlijk project met de nodige complicatie namelijk alles diende met een kraan naar buiten en naar binnen te komen. Het stormweer heeft onze planning wat gewijzigd, maar toch nog op tijd opgeleverd. Een goed team en positieve inzet garandeert het resultaat.

2.

De Aanpak

Het appartementsgebouw dateert van 1966, dus een grondige aanpak van alle technieken en materialen was meer dan nodig. De ruimtes waren klassiek ingedeeld, namelijk een aparte keuken met doorgeefmogelijkheid naar de eet- en zitruimte, een donkere gang naar het nachtgedeelte, een verouderde badkamer met bad en aparte doucheruimte en een apart toilet. De nachthal was echt een saaie en donkere zone met allemaal deuren. De sanitaire zones konden we onmogelijk van locatie veranderen, tenzij we de vloer zouden ophogen, wat helemaal niet ideaal is aangezien de plafonds op 245 cm zijn.

De inkomzone werd op een subtiele manier verbonden met de keuken die dan op haar beurt mooi en evenwichtig opengewerkt werd naar de eetruimte. Er werd een podium gemaakt in een boogvorm, zeer esthetisch en ook veilig zichtbaar. In juiste verhouding met de volledige leefruimte. De hangmatten geven je meteen een vakantiegevoel. De berging op het podium is zeer functioneel en quasi onopvallend alsook de bergmogelijkheid onder het podium. Hier werd ruimte voorzien met klapdeurtjes waar extra matrassen hun plaats krijgen.  De leuke zetel met strakke vorm geeft ook de mogelijkheid om als bed te dienen. Dus plaats genoeg voor gezellige vakantiemomenten met de ganse familie.

3.

Wat de klant ervan vond

“Bij de eerste ontmoeting, waarbij we Tiene via haar website gecontacteerd hebben, was er een zeer goed gevoel. Er zou nog een andere interieurarchitect langskomen maar we hebben meteen voor haar gekozen. We houden van een pure en oprechte aanpak en zo is de samenwerking met Tiene verlopen. Duidelijke communicatie, we wisten op voorhand hoeveel de werken zouden kosten, zij zocht mee naar oplossingen om het financiële plaatje en de uitvoering op mekaar af te stemmen.

Ook de planning en werfcoördinatie waren zeer professioneel. Wij hebben nog steeds contact en dat doet ons plezier. Wej kijken er steeds naar uit om naar ons tweede verblijf aan zee te gaan en echt thuis te komen in een omgeving die perfect bij ons en dat van onze kinderen past.”

Hey, ik ben Tiene

Feng Shui interieurarchitecte en klaar om jou te helpen de voordelen van Feng Shui in jouw privé interieur of bedrijf binnen te brengen.

Laat hieronder jouw gegevens achter en ik zal je contacteren voor een vrijblijvend introducerend gesprek hoe we Feng Shui kunnen introduceren in jouw woning of bedrijf.

4.

Ontdek andere cases