JANSSENS

Landelijk wonen

1.

Het Project

Dit jonge koppel was klaar om te renoveren/te bouwen. Ze besloten een bijbouw te plaatsen aan een bestaande woning in een landelijke omgeving met een totale oppervlakte van 140 m². Zoveel mogelijk van de mooie natuur binnentrekken in de woning, voldoende licht voorzien aan de zijkant en toch inkijk van en naar buren beperken. Het was prettig om zowel de wensen van Ellen als die van Peter in mekaar te verweven. 

De woning is functioneel, zeer aangenaam en ontzettend rap op te ruimen, wat zeer belangrijk is met twee kleine kindjes. Het zitraam kijkend op een prachtig weiland is als een trekpleister wanneer je op bezoek gaat. Je geniet tijdens alle seizoenen van de verbinding met de natuur. Een absolute aanrader voor jouw nieuwe interieur. En eigenlijk is dit iets dat al lang bestaat, de middeleeuwen zijn hier de grote inspiratoren.

2.

De Aanpak

De stedenbouwkundige voorschriften en Feng Shui vormden samen de leidraad tot het ontwerp. Ellen en Pieter wisten vrij goed wat ze allemaal wilden in hun nieuwe huis. Een grote keuken, veel berging, eethoek met open zicht, haardvuur, grote koelkast, bureel, inkom met trap en toilet, knusse zithoek met plaats voor een home cinema. Om de keuken/eethoek/berging met de zithoek te verbinden en toch te scheiden, werd er daarom een grote wand geplaatst met doorkijkhaard, barkast, en een Amerikaanse koelkast.

Deze wand is dus zeer functioneel en zorgt voor een cosy zithoek. De bovenverdieping is langs beide kanten onder de schuine dakhelling, ideaal om hier kasten te voorzien want zo bespaar je ruimte. Er werden drie ruime slaapkamers, een dressing, een grote badkamer met douche en een losstaand bad, een apart toilet en nog een badkamer met douche en lavabo ondergebracht.

3.

Wat de klant ervan vond

“Wij zijn altijd zo blij om thuis te komen, de rust overvalt ons op een positieve manier. De combinatie van natuurlijke materialen en rustige kleuren maakt ons gelukkig. Het is ongelooflijk hoe Tiene van 70m² zowel beneden als boven een enorm ruimtegevoel heeft gecreëerd.

Onze favoriete plaats is het zitraam, alsof je echt in de tuin zit. We merken hetzelfde bij onze kinderen, die voelen zich prettig thuis, spelen en gaan ook graag naar hun kamer om te slapen. Zo hebben wij dan weer momenten voor onszelf.”

Hey, ik ben Tiene

Feng Shui interieurarchitecte en klaar om jou te helpen de voordelen van Feng Shui in jouw privé interieur of bedrijf binnen te brengen.

Laat hieronder jouw gegevens achter en ik zal je contacteren voor een vrijblijvend introducerend gesprek hoe we Feng Shui kunnen introduceren in jouw woning of bedrijf.

4.

Ontdek andere cases